U jednych pustki, u innych tłumy. To wpływ zakazu handlu na gastronomię

Czytaj dalej
Fot. Piotr Hukało/archiwum
Ewa Andruszkiewicz

U jednych pustki, u innych tłumy. To wpływ zakazu handlu na gastronomię

Ewa Andruszkiewicz

Nawet o 80 proc. mniej klientów odnotowują restauracje usytuowane w galeriach wielkopowierzchniowych w związku z niedzielnym zakazem handlu. Zwiększone zyski liczą za to lokale w nadmorskich miejscowościach.

- W niedziele niehandlowe mieszkańcy szturmem opuszczają Trójmiasto i kierują się do miejscowości oddalonych od centrum, a położonych blisko morza. Ostatnio sam byłem w Stegnie. Na zamówione jedzenie w restauracji musiałem czekać… trzy godziny. W poprzednią niedzielę wybrałem się z kolei do Ustki. W smażalniach już o godz.

* W kogo uderzają nowe przepisy a kto na nich zyskuje?

Pozostało jeszcze 92% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

Ewa Andruszkiewicz

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikbaltycki.pl

obniżka -50% na Czarny Weekend

30-dniowy dostęp do Dziennika Bałtyckiego online

20,00 40,00

Czarny weekend trwa! Do 29.11 kup prenumeratę cyfrową za połowę ceny i ciesz się dostępem do aktualnego wydania gazety bez wychodzenia z domu.

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.