Tydzień Kuchni Polskiej z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości. Rozmowa z Mariuszem Pieterwasem z restauracji Krew i Woda
Z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, wybrane restauracje z całego kraju wprowadzą 5 listopada - Tydzień Kuchni Polskiej. Z Mariuszem Pieterwasem, szefem kuchni gdyńskiej restauracji Krew i Woda, rozmawia Gabriela Pewińska.
Z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości, wybrane restauracje z całego kraju wprowadzą 5 listopada - z pana inicjatywy - Tydzień Kuchni Polskiej.
To będzie święto polskiej kuchni. Szefowie kuchni zaproponują specjalne menu inspirowane różnymi regionami XIX i XX-wiecznej Polski.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.
już od
2,46 ZŁ /dzień