Katarzyna Gruszczyńska

Margaryna zamiast masła i oszukane kotlety mielone - takie dania jedzą dzieci w szkołach, przedszkolach i szpitalach

Margaryna zamiast masła i oszukane kotlety mielone - takie dania jedzą dzieci w szkołach, przedszkolach i szpitalach
Katarzyna Gruszczyńska

Dzieci powinny jeść zdrowe posiłki, a tymczasem UOKiK wytyka błędy i oszustwa

Produkty seropodobne, miks tłuszczowy zamiast masła. Tak oszukują firmy cateringowe, które zaopatrują m.in. szkoły, przedszkola i szpitale. Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy przygotowujące posiłki, również te z Pomorza.

- Sprawdzaliśmy oznakowanie, przeterminowanie potraw oraz ich jakość - informuje Dariusz Łomowski z Departamentu Inspekcji Handlowej UOKiK. -Kontrolerzy wykryli nieprawidłowości u ponad 70 proc. przedsiębiorców.

  • Co serwują dzieciom firmy cateringowe wynajmowane przez przedszkola i szkoły
  • Na czym najczęściej oszukują?
  • Jakie są skutki takiego żywienia dzieci?
Pozostało jeszcze 84% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Katarzyna Gruszczyńska

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikbaltycki.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.