Majówka inna niż wszystkie. Z restauracją we... własnym ogrodzie. Z nadzieją. Niezwykłe pomysły kulinarne na czas pandemii

Czytaj dalej
Jolanta Gromadzka - Anzelewicz

Majówka inna niż wszystkie. Z restauracją we... własnym ogrodzie. Z nadzieją. Niezwykłe pomysły kulinarne na czas pandemii

Jolanta Gromadzka - Anzelewicz

Gdyby nie pandemia, większość z nas spędzałaby tegoroczny weekend majowy gdzieś w plenerze. Tym razem będzie inaczej. Zamknięci w czterech ścianach, skazani na izolację podwójnie tęsknimy za odpoczynkiem na łonie natury, bliskim kontaktem z przyrodą, spotkaniami z innymi ludźmi, wspólnym biesiadowaniem. Tymczasem to owoc chwilowo zakazany. Ale i na to jest sposób.

Możemy przecież urządzić sobie prywatną kulinarną majówkę. Na działce (ich ceny trzykrotnie poszły w górę) w przydomowym ogrodzie, na balkonie. W najgorszym wypadku w domu przy otwartym oknie. Jedna z popularnych sieci handlowych oferuje nawet w tym roku grill kontaktowy, na którym można piec w mieszkaniu, unikając tłumu, kaprysów pogody i konieczności zakładania maseczki.

Pozostało jeszcze 94% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Jolanta Gromadzka - Anzelewicz

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikbaltycki.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.