Książka "Tak smakuje Pomorze". Teraz może być Twoja!

Czytaj dalej
Redakcja

Książka "Tak smakuje Pomorze". Teraz może być Twoja!

Redakcja

Mamy dla Was wyjątkową promocję, dzięki której czytając nasze najlepsze treści w serwisie plus.dziennikbaltycki.pl, będziecie mieć także możliwość poznania najciekawszych smaków Pomorza. Trwa promocja prenumeraty cyfrowej z książką "Tak smakuje Pomorze"!

Tylko teraz macie szansę wykupienia prenumeraty cyfrowej "Dziennika Bałtyckiego" na 90 dni w cenie 110 zł z książką "Tak smakuje Pomorze". Idealne na wiosnę!

[CHCĘ KUPIĆ PRENUMERATĘ Z KSIĄŻKĄ]

Posiadacze prenumeraty cyfrowej codziennie otrzymują nową dawkę najciekawszych materiałów o Pomorzu, Polsce i świecie. Ważne informacje z regionu, ciekawe analizy, interesujące wywiady, infografiki, multimedia.

ZOBACZ SERWIS +

Tak smakuje Pomorze

Na śniadanie własny chleb z okrasą z gęsi, na drugie - fefernuski kociewskie z kawą. Kibin na przystawkę, przegotówka na pierwsze danie, a na drugie - faszerowane pałki z kurczaka. Na deser – ruchanki. Wieczorem szandar z banią i kamińszci bigos. Na lepsze trawienie Żurawinówka po Mermecku.

Przeżyj niezapomniany dzień z pomorską kuchnią. Rozsmakuj się w regionalnych daniach.

Tylko w tej książce znajdziesz ponad sto sprawdzonych przepisów kulinarnych przygotowanych przez Panie z kół gospodyń wiejskich z Pomorza. Są tam przepisy na wiele tradycyjnych dań, które znamy z kuchni naszych mam oraz babć.

Wyjaśniamy krok po kroku jak przyrządzić nawet na pozór najtrudniejsze dania, które z łatwością przygotujesz we własnej kuchni. W książce każdy znajdzie coś dla siebie – są przepisy zarówno na potrawy mięsne, rybne, jak i pierogi, zupy, przetwory, nalewki oraz słodkie ciasta i ciasteczka. Niektóre przepisy mają po kilkadziesiąt, a nawet sto lat.

To idealna książka dla tych, którzy kochają gotować oraz tych, którzy planują rozpocząć swoją przygodę w kuchni. Przepisy ozdobiły piękne, kolorowe zdjęcia oraz ciekawostki dotyczące każdego z dań.

To pierwsze takie wydanie książki z tradycyjnymi pomorskimi przepisami kulinarnymi. Partnerem wydania jest Mieczysław Struk, marszałek województwa pomorskiego.

[SPRAWDŹ OFERTĘ]
Redakcja

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikbaltycki.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.