Kod pocztowy częściej niż genetyczny decyduje o naszym zdrowiu
Rozmowa z prof. dr. hab. n. med. Piotrem Czauderną, koordynatorem Sekcji Ochrony Zdrowia w Narodowej Radzie Rozwoju przy Prezydencie RP, członkiem Rady Społecznej debaty „Wspólnie dla zdrowia”.
Opinią publiczną wstrząsnęły niedawno doniesienia o przetwórniach, które wykorzystywały do produkcji m. in. tak popularnych kebabów mięso pozyskiwane z chorych, a nawet padłych krów. Pytanie: czy jest w Polsce jakaś instytucja, która stoi na straży zdrowia Polaków?
Zgadzam się, że były to wstrząsające doniesienia, które wyjątkowo brutalnie obnażyły mechanizm ludzkiej chciwości.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.
już od
2,46 ZŁ /dzień