Kulinarna historia Polski przed wojną [ROZMOWA, ZDJĘCIA]

Czytaj dalej
Fot. Archiwum
rozmawia Gabriela Pewińska

Kulinarna historia Polski przed wojną [ROZMOWA, ZDJĘCIA]

rozmawia Gabriela Pewińska

Z Aleksandrą Zaprutko - Janicką, autorką książki „Dwudziestolecie od kuchni” rozmawia Gabriela Pewińska

„Dwudziestolecie od kuchni” to nie tylko rzecz o kulinariach międzywojnia. Pani książka rozwiewa mit tamtej epoki, Polski eleganckich kolacji, biesiad przy ziemiańskim stole, wystawnych rautów, Polski dam i dżentelmenów. Rzeczpospolita w pani książce to kraj kontrastów.
Te eleganckie przyjęcia dla elit oczywiście się odbywały i to z pompą.

Pozostało jeszcze 94% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
rozmawia Gabriela Pewińska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.